Çevrimiçi Sınavlar İle İlgili Önemli Duyuru

Yazar: cevmuhendislik.web | Tarih: 18 Ocak 2021

Lisans ve lisansüstü programlarda gerçekleştirilecek çevrimiçi sınavların uygulamasına yönelik alınan kararlar aşağıda yer almaktadır.

Üniversitemiz öğrencilerine 2020-2021 Eğitim-Öğretim Güz Döneminde yapılacak yarıyıl sonu (final) sınavlarının, COVİD-19 pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim teknolojileri kullanılarak yapılmasına, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 20.11.2020 tarih ve E.74855 sayılı yazısına istinaden sınav güvenliğinin sağlanması (kamera açma vb.) için gerekli tedbirlerin alınmasına oybirliği ile karar verildi.

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü lisansüstü programlarına 2020-2021 Eğitim-Öğretim Bahar Döneminde belirlenen kontenjan dahilinde alınacak yüksek lisans ve doktora öğrencileri için OMÜ Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği 11 inci maddesi uyarınca yapılması gereken giriş sınavlarının COVİD-19 pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim teknolojileri kullanılarak online yapılmasına; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 20.11.2020 tarih ve E.74855 sayılı yazısına istinaden sınav güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasına oy çokluğu ile karar verildi.