NEET PRO AB Projesi Kursiyer Alımı

Yazar: cevmuhendislik.web | Tarih: 19 Ocak 2024

Avrupa Birliği destekli “This Youth Can Do A Good Job” isimli proje kapsamında nitelikli ve uygulamalı eğitim vererek genç istihdamına katkıda bulunulması amaçlanmaktadır. Asil olarak belirlenen kursiyerlere günlük 10 Euro ödeme yapılmaktadır. Yedekler de aynı haklardan ve sertifikalardan faydalanmaktadır ancak günlük ücret ödemesi yapılamamaktadır. Kurslarda hem akademiden hem de piyasadaki firmalardan eğitmenler yer almaktadır. Kursun sonunda kursiyerleri istihdam etmek istediklerini belirten birçok firma bulunmaktadır. Projede aşağıda listesi verilen resmi iştirakçilerinin yanında SAMPA Sampa Otomotiv A.Ş. de destekçi olarak yer almaktadır.

Projenin İştirakçileri:

1- Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş

2- Borsan Kablo, Elektrik, Aydınlatma San. ve Tic. A.Ş.

3- 3EMS Elektrik Otomasyon Proje San. ve Tic. Ltd. Şti

4- Demirel Kalıp Metal İşl. Mak. San. Tic. Ltd. Şti.

5- Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A. Ş.

6- Kalyoncu Enerji San. ve Tic. Ltd. Şti.

Sanayicinin üç ana başlıktaki ihtiyaçları için gerekli nitelikli personel ihtiyacına yönelik aşağıdaki alanlarda eğitimler verilmekte ve kursiyer alımına devam edilmektedir;

1- Yeni ürün tasarımı ve üretimi için bilgisayar destekli tasarım ve üretim (CAD/CAM)

2- Daha verimli ve rekabetçi olabilmeleri için endüstriyel otomasyon (Endüstri 4.0) ve bakım

3- Sürdürülebilir ve ekolojik büyüme için yenilenebilir enerji.

Yaklaşık 80 iş günü sürecek eğitimler; teorik ve uygulamalı derslerin yanı sıra staj, işbaşı eğitimleri, seminer, konferans ve teknik gezi gibi uygulamaları kapsamaktadır. Başarılı kursiyerlere sertifika verilecektir. Projenin başvuru koşullarına ve ayrıntılarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Kursiyerlerde aranan temel niteliklerin bir kısmı aşağıda yer almaktadır;

-15-29 yaş aralığında olmak,

-İkamet adresi Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat illerinden birinde bulunmak ,

-İŞKUR'a kayıtlı olmak (hızlıca ve kolayca kayıt yapılabilmektedir)

-Pasif ya da dondurulmuş da olsa öğrenci kaydı olmamak (bulunduğumuz ay içerisinde ara dönemde mezun olacak kişiler bize ulaşırlarsa değerlendirmeye alabiliriz)

-Aktif olarak çalışmıyor olmak (SGK işten çıkış bildirgesi yapanlar kabul edilmektedir, aktif SGK'sı olanlar kabul edilmemektedir)

Anasayfa; https://neetpro.omu.edu.tr/

Proje Hakkında Genel Bilgi; https://neetpro.omu.edu.tr/hakkimizda/

Kursiyer İlanı ve Başvurular; https://neetpro.omu.edu.tr/2024/01/15/asil-ve-yedek-kursiyer-eksiklerinden-dolayi-yeni-kursiyer-basvurusu-devam-etmektedir/#

Projenin resmi iletişim bilgileri aşağıdadır. Bunun dışında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde Dr. Öğr. Üyesi Cenk GEZEGİN, Dr. Öğr. Üyesi Selim ARAS ve Arş. Gör. Dr. Seçil GENÇ ile irtibata geçebilirsiniz.

Proje Ofisi İletişim;

Adres : Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

1. Kat NEET PRO AB Proje Ofisi Kurupelit/SAMSUN e-posta: neetpro@omu.edu.tr Tel : 0362 312 1919 – 7645