ENERJİ VE ÇEVRE GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI

Yazar: cevmuhendislik.web | Tarih: 3 Şubat 2020

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu olarak düzenlediğimiz Enerji ve Çevre Girişimcilik Yarışması’nda her çeşit fakülteden, farklı sınıf ve bölümlerden katılan yarışmacı arkadaşlarımızla 2 gün süren maratonda; mühendislik etiğine bağlı kalarak, saygı ve sevgi çerçevesi içinde sürdürülebilir iş fikirleri ürettik.

TMMOB ÇMO Öğrenci komisyonu üyemiz Aleyna Mantarcı’nın sunumlarıyla başlayan maratonun ilk gününde; değerli konuşmacılarımız: TMMOB ÇMO Samsun Şube Öğrenci Komisyonu Üyesi Sayın Sedanur ALPASLAN, TMMOB ÇMO Samsun Şube Öğrenci Komisyonu Başkanı Sayın Enes YİĞİT ve TMMOB ÇMO Samsun Şube Başkanı Sayın Özcan ÇOLUK’un yaptığı konuşmalar ardından, saygıdeğer eğitimcilerimiz: Samsun Teknopark Girişimcilik ve Şirketleşme Uzmanı Sayın Rabia AKÇATEMİZ, İnovaTİM Samsun Temsilcisi Sayın Enes YİĞİT, Exitcom Recycling Genel Müdürü Sayın Murat İLGAR, Pazarlama Akademisyeni Doç. Dr. Sayın Yetkin BULUT, Samsun Teknopark Kurumsal İletişim Uzmanı Sayın Ergün ALVER ve Fociety Kurucusu Sayın Özgür DEVECİ’nin bizlere aktardığı bilgiler ile aydınlandık. Yaptığımız Speak Up etkinliği ile tanışırken kaynaştık ve maratonun ikinci gününde yarışacak ekiplerimizi oluşturduk.

Maratonumuzun ikinci gününde; oluşturduğumuz ekiplerimiz, ekip sorumlularının himayesi altında çalışmalarını sürdürdüler ve iş fikirlerini geliştirdiler. Hazırladıkları iş fikirleri sunumlarını dört saatlik bir çalışmanın ardından, Startup War’da birbirlerine üç dakikalık bir sürede sundular ve eksikliklerini tamamlamaları için tanınan belli bir sürenin ardından; Çevre Mühendisliği Öğr. Üyesi Prof. Dr. Sayın Bahtiyar ÖZTÜRK, Makine Mühendisliği Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sayın Mevlüt GÜRBÜZ ve Samsun Teknopark Genel Müdür Yrd. Sayın Osman ÖZKOÇ’tan oluşan değerli jürilerimiz projeleri değerlendirdi ve ilk üçün ödülleri açıklanarak yarışma sonlandırıldı.

Yarışma Sonuçları:

BİRİNCİ : BACK DOOR

İKİNCİ : SAM OIL

ÜÇÜNCÜ : INCEPTİON

Ekiplerimizi tebrik ederiz.