Çevre Ölçüm Analiz Birimi'nde TÜRKAK Denetimi Başarıyla Tamamlandı

Yazar: cevmuhendislik.web | Tarih: 13 Ocak 2022

Çevre Mühendisliği Bölümü yürütücülüğünde Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (KİTAM) bünyesinde kurulan Çevre Ölçüm Analiz Birimi'nde 2020 yılından itibaren TS EN ISO/EIC 17025 standardı kapsamında yürütülen çalışmalar tamamlanarak Türk Akreditasyon Kurumu'na yapılan başvuru sonrasında 10.12.2022 Pazartesi günü başlayan denetim süreci 12.01.2022 Çarşamba günü itibarıyla başarıyla tamamlanmıştır.

Denetimin ilk gününde TÜRKAK denetim ekibiyle tanışma ve açılış toplantısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi YAZICI, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feryal AKBAL, KİTAM Müdürü Doç. Dr. Kubilay YILDIRIM, KİTAM Müdür Yardımcısı ve Kalite Yönetim Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Gülen YEŞİLÖREN AKAL, Çevre Ölçüm Analiz Birim Sorumluları Prof. Dr. Gülfem BAKAN, Doç. Dr. Andaç AKDEMİR, Laboratuvar Sorumlusu Dr. Arife ŞİMŞEK, Arş. Gör. Dr. Hülya AYKAÇ ÖZEN, Arş. Gör. Dr. Sevde ÜSTÜN ODABAŞI, Arş. Gör. Handan ATALAY, Arş. Gör. İsa IŞIK ve KİTAM çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Yoğun geçen denetim faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen kapanış toplantısında, denetçiler tarafından verimli ve başarılı bir denetim süreci geçirildiği belirtildi. Ayrıca yapılan çalışmalar ve kurulan başarılı alt yapının önemi vurgulandı. KİTAM Müdürü Doç. Dr. Kubilay YILDIRIM, KİTAM Müdür Yardımcısı ve Kalite Yönetim Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Gülen YEŞİLÖREN AKAL, Çevre Ölçüm Analiz Birim Sorumluları Prof. Dr. Gülfem BAKAN ve Doç. Dr. Andaç AKDEMİR denetim ekibine emek ve katkıları için teşekkür ettiler.

Raporlama sürecinin tamamlanmasının ardından Çevre Ölçüm Analiz Birimi'nin Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin ilk akredite laboratuvarı ve atıksu analizleri ile bölgesine hizmet veren tek üniversite laboratuvarı olması hedeflenmektedir.